Welke klachten?

Welke klachten?

Bij Voetreflexpraktijk Hoorn kun je terecht voor de volgende klachten:

  • Bewegingsbeperking
  • Hormonale en mentale klachten
  • Chronische aandoeningen
  • Orgaanklachten
  • Hoofdpijn

Twijfel je of Voetreflexpraktijk Hoorn iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact op.

Bewegingsbeperking

bewegingsbeperking (2)

Veel bewegingsklachten zijn tijdelijk en ontstaan acuut, zoals een stijve nek na een dag achter de computer of vastzittende spieren of pezen na een schouderoperatie. Voetreflextherapie kan voorkomen dat een tijdelijke klacht overgaat in chronische klachten, zoals bijvoorbeeld een tennis-elleboog of een frozen shoulder.

Pijn en stijfheid van spieren, gewrichten, pezen en zenuwen kunnen overal in je lichaam voorkomen. Het is heel vervelend als je de hele dag door beperkt bent in je bewegingen en de klachten ook nog toenemen na een nachtje slaap.  De oorzaak is vaak duidelijk: een val, een operatie, een sportblessure, herhaalde bewegingen of slijtage. Soms kunnen de klachten ook verergeren omdat omliggende spieren rond aangedane gewrichten gevoelig worden en niet meer goed werken.

Voetreflexologie kan acute en chronische klachten aanpakken. Voor acute klachten, zoals een verzwikte enkel zijn minder behandelingen nodig dan voor chronische klachten.

Bij chronische klachten is verlichting van klachten mogelijk. Ook klachten die veroorzaakt worden door onomkeerbare aandoeningen als artrose, Bechterew en scoliose kunnen met voetreflex worden verlicht.

Hormonale & mentale klachten

Hormonale en mentale klachten (2)

Je bent moe. Een vermoeidheid die niet overgaat na een nacht slapen. Je snauwt tegen je collega als hij thee in plaats van koffie brengt en voelt je vervolgens schuldig over je opvliegende reactie.

Dat hormonen jouw humeur kunnen aantasten wist je al. Maar welke invloed hebben deze hormonen nog meer op jouw lichaam? En hoe kan voetreflexologie hierbij helpen?

Hormonen zijn betrokken bij verschillende functies en processen in je lichaam zoals bij de voortplanting, groei en ontwikkeling, gedrag, gevoel en emoties.

Problemen hiermee kunnen daarom ook voor veel verschillende klachten en verschijnselen zorgen, zoals zwangerschapsklachten, menstruatiestoornissen of een te snel of te traag werkende schildklier.

Ook mentale klachten kunnen veroorzaakt worden door een verstoring in je hormonale balans. Maar er zijn ook factoren buiten je lichaam om die kunnen leiden tot mentale klachten, zoals stress. Als je langdurig gebukt gaat onder stress, kan dit leiden tot klachten zoals slapeloosheid, vermoeidheid en burn-out.

Voetreflextherapie kan helpen om je hormonale balans en rust te geven. Bijvoorbeeld door een  metamorfosemassage of een ontspanningsbehandeling. Ook cliënten met aandoeningen als ADHD en autisme kunnen gebaat zijn bij deze behandelingen.

Chronische aandoeningen

chronische aandoeningen (2)

Chronische pijn haalt je leven compleet overhoop. Je wilt nog zoveel, maar je kan het vaak niet meer. En het onbegrip uit de omgeving helpt ook niet mee.

Er is sprake van een chronische aandoening als klachten niet verdwijnen. Deze klachten kunnen in bepaalde periodes verergeren of verminderen. Ook kun je over bepaalde aandoeningen heen groeien. Astma kun je bijvoorbeeld op jonge leeftijd krijgen en er na de kindertijd overheen groeien.

Chronische aandoeningen kunnen ook via voetreflexologie worden behandeld.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat voetreflexologie even effectief is als pijnstillers. Klik hier.

Verlichting van klachten of herstel is mogelijk, afhankelijk van de aard van de aandoening. Bij onomkeerbare aandoeningen als reuma artritis en MS, is verlichting van (pijn)klachten mogelijk.

Orgaanklachten

orgaanklachten (1)

Om de vijf minuten naar het toilet moeten. Of juist een opgeblazen buik door obstipatie. Darmklachten kunnen je leven behoorlijk beheersen.

Bij orgaanklachten gaat het om klachten die verband houden met de maag, lever, milt, galblaas, nieren, blaas, longen en darmen.

Orgaanklachten kunnen duidelijk aanwezig zijn zoals darmklachten of vage klachten geven in de vorm van buikpijn.

Een behandeltraject voetreflex kan orgaanklachten aanpakken. Bij een spastische darm kun je gebaat zijn bij een klachtenbehandeling van de dikke darm. Een klachtenbehandeling van de nieren kan het uitplassen van nierstenen bevorderen.

Hoofdpijn

Hoofdpijn (2)

Gebonk, pijnlijke steken, zeurende pijn aan twee kanten. Hoofdpijn is ontzettend vervelend. Iedereen heeft het weleens. Maar wat doe je als het je beperkt in de dagelijkse bezigheden?

Hoofdpijn kent vele oorzaken. Zoals kiespijn, kaakproblemen, spanning in de nek of hormonen. Tijdens de intake bespreken wij de mogelijke oorzaken van je hoofdpijn. Met de juiste voetreflexbehandeling pakken wij dan de oorzaak van je hoofdpijn aan.

Ook andere klachten aan het hoofd, zoals aan de oren, ogen, mond en kaken kunnen met voetreflexologie behandeld worden.

Wanneer is voetreflextherapie geen goed idee?

In een aantal gevallen is een voetreflexbehandeling niet gewenst omdat dit nadelige effecten kan veroorzaken (contra-indicaties). Of omdat deze klachten door de reguliere geneeskunde behandeld moeten worden, zoals:

  • hoge koorts
  • trombose
  • besmettelijke (huid)ziekten
  • ernstig hartkwalen
  • Alle soorten kanker. Met voetreflextherapie kun je wel de bijwerkingen van een chemokuur of bestralingen (misselijkheid, moeheid) verminderen. Ook is dan de metamorfosemassage mogelijk.

Je kunt een voetreflexzonetherapeut zonder verwijsbrief van de huisarts bezoeken. Een voetreflexzonetherapeut stelt geen diagnose en vervangt niet de reguliere gezondheidszorg, maar kan de behandeling van de huisarts of specialist aanvullen en/of ondersteunen.