Wat is voetreflexologie?

Wat is voetreflexologie?

Je merkt er niets van, maar je voeten en onderbenen zitten vol drukpunten die in contact staan met alle organen en weefsels in je lichaam. Als je die drukpunten of reflexzones op de juiste manier behandelt door druk te geven of te masseren, kun je de corresponderende delen van je lichaam stimuleren. Dat noem je voetreflextherapie.

Voetreflexologie wordt daarom ook wel reflexzonetherapie genoemd.

Het is een natuurlijke manier om pijn te verlichten en veel verschillende gezondheidsklachten te behandelen. Maar je kunt de voetreflexzones ook gebruiken om diep te ontspannen of juist om energie te geven.

Voetreflexologie kan pijn bestrijden en veel verschillende klachten verhelpen.

Maar soms is voetreflexologie alleen niet voldoende en is overleg met een arts nodig. In geval van twijfel zal ik daarom altijd doorverwijzen en in overleg met andere behandelaars een behandelplan opstellen.

Voetreflexologie herstelt je natuurlijke energiebalans en stimuleert daardoor het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Het zelfgenezend vermogen is heel krachtig, maar soms heeft het even een extra duwtje nodig. Een voetreflexbehandeling heeft invloed op zowel je lichaam als je geest. Het kan daarom – als aanvulling op een reguliere behandeling – uitstekend worden toegepast bij uiteenlopende lichamelijke en mentale klachten.

Voetreflexologie bij Voetreflexpraktijk Hoorn wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door de aanvullende zorgverzekering.